De Carrière Lunch

      4 Reacties op De Carrière Lunch
  • Hoe val je op, in een markt die aardig verzadigd raakt?
  • Wat is de gouden tip om niet altijd als eerte aan anderen (kinderen, man, familie, vrienden) te denken en dus meer tijd te maken voor mijzelf?
  • Hoe regel ik de zakelijke kan van het ondernemen, naast een baan in loondienst?

Wat hebben deze drie vragen met elkaar gemeen?

Deze vragen werden door de eerste deelnemers aan de  Carrière Lunch gesteld, stuk voor stuk ambitieuze dames. Allen nieuwsgierig hoe zij zichzelf naar een hogere tree op hun carrière ladder kunnen brengen, schoven zij aan bij mij aan de eettafel. Natuurlijk had ik een heerlijke lunch voorbereid, een Indische Soto Ajam en een schaal met heerlijke vers belegde broodjes maakte de lunch compleet.

Wat is de Carrière Lunch?

Elke ambitieuze vrouw, ook ik, heeft zo nu en dan (en soms vaker) haar vragen, onzekerheden en twijfels. Doe ik het nog wel goed, kan ik het echt wel, heb ik wel voldoende kennis en ervaring, hoe doen anderen dit? Vaak is het hierover praten al voldoende. Hoe doe jij dat, hoe ga jij hiermee om? Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven – in loondienst en als ondernemer en heb dus een enorme rugzak aan kennis en ervaring. Ervaring bijvoorbeeld als de enige vrouw in een mannenwereld. Ervaring als fulltime werkende moeder van kleine kinderen, maar inmiddels ook van pubers en jong volwassen kinderen. In mijn tijd, zo’n 20 jaar geleden, was het als vrouw niet gemakkelijk om carrière te maken. Rolmodellen en gelijkgestemden waren amper te vinden. Het is nu weliswaar wat makkelijker dan toen, maar ik zie nog steeds veel vrouwen met vragen, onzekerheden en belemmerende overtuigingen worstelen. Mijn kennis en ervaring deel ik graag en liefst in persoonlijk contact. Daarom bedacht ik de Carrière Lunch!

Elke unieke vraag komt aan bod

De verhalen van mijn gasten zijn stuk voor stuk uniek en bijzonder. Zo mooi om te horen hoe iedereen weer een eigen verhaal heeft, zo veel ervaring aan één tafel! In een ongedwongen en veilige sfeer kon een ieder haar vragen stellen. Onzekerheden en belemmerende overtuigingen werden gedeeld. Hoe val ik op als fotografe, terwijl er zoveel anderen zijn die hetzelfde doen? En dan tijdens het gesprek wordt duidelijk dat deze dame zichzelf al lang en breed op een unieke wijze in de markt zet. Haar cliënten geven diezelfde feedback ook rechtstreeks terug aan haar, en toch twijfelt ze of ze het goed doet. Wie herkent een dergelijke situatie eigenlijk niet? We kunnen allemaal onze fouten vinden, maar als we iets goed, als we iets héél goed doen, dan durven we dat niet te geloven. Deze dame ging uiteindelijk weg met meer vertrouwen in haar aanpak en dus meer zelfvertrouwen.

Een andere dame heeft er zo’n moeite mee om tijd voor zichzelf te vinden. Ook al heeft een van haar kinderen, haar man of wie dan ook haar niet direct op dat moment nodig, toch is er dat schuldgevoel. Omdat ze iets doet voor zichzelf. Ook herkenbaar? Terwijl je wéét dat als je goed voor jezelf zorgt, je dan ook beter in je vel zit en dus ook beter voor anderen kunt zorgen. Maar ja, Dat is het verschil in weten in je hoofd en voelen in je hart! Een aantal tips, zoals bijvoorbeeld het blokken van tijd voor haarzelf in haar agenda, zal haar hopelijk helpen deze tijd ook daadwerkelijk voor zichzelf op te eisen.

De derde dame kan de weg naar het zelfstandige ondernemerschap, naast haar vast baan, nog niet zo makkelijk vinden. Wát moet je allemaal regelen, hoe kom je erachter, wanneer weet je of je niet iets vergeten bent? Deze vragen zijn deels heel praktisch op te lossen door verwijzingen naar de sites van UWV en Kamer van Koophandel. Maar hoe neem je de onzekerheid weg van iemand die twijfelt of het allemaal wel goed is geregeld, is het compleet en kom je niet achteraf in de problemen met de Belastingdienst bijvoorbeeld. Het beste advies wat ik haar kon geven was om contact te zoeken met een boekhoud- of administratiekantoor. Daar zullen haar vragen denk ik het meest volledig beantwoord worden.

Dit wil jij toch ook?

Natuurlijk zijn er nog veel meer vragen, over netwerken bijvoorbeeld, over ideale klanten, over hoe de zichtbaarheid te vergroten, over zou ik dat wel kunnen. Genoeg om komende periode in mijn blogs te verwerken. Ik kan me voorstellen dat jij ook nog vragen hebt, dat je af en toe twijfelt of je wel goed bezig bent. Dat je niet vooruit komt omdat je overtuigingen hebt waardoor je zaken uitstelt. Wellicht zelfs afstelt? Zou het niet fantastisch zijn dat je na deze lunch weggaat met een aantal antwoorden waar je mee verder kunt? In plaats van de twijfels waarmee je kwam meer zelfvertrouwen. In plaats van het steeds vooruitschuiven van acties nu eens echt die taak oppakt en afmaakt? In plaats van jezelf steeds zeggen dat je het toch niet kunt, weggaan en denken, waarom zou ik het niet kunnen, ik doe het gewoon!

Als jij nou denkt ‘Dat wil ik ook!’ dan heb ik goed nieuws voor je. Het was fantastisch om mijn ervaringen met deze dames te delen, daar wil ik meer van! Dus ook jij kunt aanschuiven aan mijn lunchtafel want ik organiseer de Carrière Lunches elke maand.

Een mini workshop Carrière Vrouw voor maar €20,00

Regelmatig organiseer ik een Carrière Lunch van 12:00-14:00 uur bij Luik Vathorst in Amersfoort, Darthuizerberg 71. In deze twee uurtjes krijg je tijdens een heerlijke lunch een miniworkshop, waarbij jouw specifieke vraag behandeld wordt! Bij het aanmelden vul je jouw belangrijke vraag, onzekerheden of belemmerende overtuiging in. Wat let je, kom maar op en blijf er niet mee zitten!

Reserveer nu – klik op de link voor de beschikbare data:

Aanmelden Carrière Lunch - check beschikbare data

4 gedachten over “De Carrière Lunch

    1. Yvette Auteur bericht

      Hallo Willeke, ik ben van plan om dit vaker te doen, in april komt er zeker weer een!

Geef een reactie