Commitment – dat is toch heel hard roepen dat ik het wil?!?

      Reacties uitgeschakeld voor Commitment – dat is toch heel hard roepen dat ik het wil?!?

Ambitie Prikkel #29

Als jij, net als ik, een aantal business coaches volgt, dan lees je regelmatig dat je als ambitieuze vrouw COMMITMENT moet hebben om succesvol te worden. Heb je geen commitment,dan red je het niet.

Maar wat is dat nou eigenlijk, commitment? Van Dale online geeft de volgende betekenis:

  1. verplichtingbelofte
  2. overtuiging
  3. inzetbetrokkenheid
  4. (bevel tot) inhechtenisneming(bevel tot) aanhouding

Ik wil die laatste betekenis maar overslaan, hopelijk komen we daar allemaal in onze ambitieuze loopbaan niet mee in aanraking, maar die andere 3 vertalen het wel. Inzet en betrokkenheid, die verklaring kennen we allemaal wel. Maar commitment is meer. Met volle overtuiging iets doen, ook dat is commitment. De mooiste vertaling zie ik in verplichting, belofte.

Commitment is namelijk meer dan alleen maar heel hard en heel vaak roepen dat je er alles voor over hebt om dat succes te gaan behalen, commitment is ook de verplichting en de belofte aan jou zelf om daar ook alles voor te doen wat nodig is.

Een mooi voorbeeld is toen ik – voor Corona – regelmatig Carrière Lunches organiseerde, een ontmoeting met maximaal 6 ambitieuze vrouwen om tijdens een smakelijke lunch te praten over waar zij tegenaan lopen, welke vragen en twijfels zij hebben. Het mooiste effect van deze lunch is altijd weer de herkenning in de vragen en de twijfels van die ander: hee, zij heeft het ook!

Anyway, deze lunch organiseerde ik in Amersfoort. En ik zoek vrouwen die aan willen schuiven op Facebook, LinkedIn en uiteraard spreek ik, als het zo uitkomt, ook vrouwen aan die ik tegenkom. Via LinkedIn en Facebook heb ik nu al een aantal keren de opmerking gekregen ‘Als het meer in de buurt is, dan zou ik wel komen. Kan je de volgende keer de lunch niet hier organiseren?’.

In eerste instantie leek me dit best logisch en dus heb ik een andere locatie gezocht en daar de Carrière lunch georganiseerd. Nu komt het, uiteindelijk was NIEMAND in de gelegenheid om daadwerkelijk te komen, ook al was het zo dicht bij hen in de buurt. Al mijn inspanningen hen letterlijk tegemoet te komen ten spijt, het had geen resultaat. Dus de volgende Carrière Lunch organiseerde ik weer gewoon als daarvoor in mijn eigen vertrouwde omgeving, in Amersfoort.

Deze volgende bijeenkomst was voor mij een mega eye opener: er schoven dames aan uit Delft, uit Montfoort, uit Nuenen en last but not least, een dame uit Groningen. Ja je leest het goed, uit Groningen. Twee uur heen en twee uur terug rijden voor een lunch met 6 andere dames in Amersfoort. Wat ze eruit ging halen, ze wist het werkelijk niet. Iets zei haar dat ze er naar toe moest.

Terug bij mijn onderwerp: commitment.

Commitment is NIET ‘Ik wil mijzelf heel graag verder ontwikkelen, kom jij naar mij toe en doe het even voor’ om vervolgens te WACHTEN tot het succes naar je toe komt.

Commitment is WEL ‘Ik wil mijzelf heel graag verder ontwikkelen, wat kan ik doen, waar moet ik zijn, om dat te gaan bereiken’ en vervolgens beslissingen te nemen en te gaan DOEN.

Soms doe je iets waarbij je omgeving je voor gek verklaart maar weet je, succesvolle mensen zijn ook niet normaal, dat is niet de gemiddelde mens, zij doen juist dingen die een ander niet doet! Pak je plek en ga ervoor!

Hoeveel COMMITMENT heb jij om jouw doel te behalen? Wat DOE jij nu? Ik ben heel benieuwd, laat een reactie achter en deel het met mij.