Commitment – dat is toch heel hard roepen dat ik het wil?!?

      Reacties uitgeschakeld voor Commitment – dat is toch heel hard roepen dat ik het wil?!?

Ambitie Prikkel #20

Als jij, net als ik, een aantal business coaches volgt, dan lees je regelmatig dat je als ambitieuze vrouw COMMITMENT moet hebben om succesvol te worden. Heb je geen commitment,dan red je het niet.

Maar wat is dat nou eigenlijk, commitment? Van Dale online geeft de volgende betekenis:

  1. verplichtingbelofte
  2. overtuiging
  3. inzetbetrokkenheid
  4. (bevel tot) inhechtenisneming(bevel tot) aanhouding

Ik wil die laatste betekenis maar overslaan, hopelijk komen we daar allemaal in onze ambitieuze loopbaan niet mee in aanraking, maar die andere 3 vertalen het wel. Inzet en betrokkenheid, die verklaring kennen we allemaal wel. Maar commitment is meer. Met volle overtuiging iets doen, ook dat is commitment. De mooiste vertaling zie ik in verplichting, belofte.

Commitment is namelijk meer dan alleen maar heel hard en heel vaak roepen dat je er álles voor over hebt om dat succes te gaan behalen, commitment is ook de verplichting en de belofte aan jouzelf om daar ook alles voor te doen wat nodig is.

Een mooi voorbeeld kwam ik een tijdje terug tegen. Regelmatig organiseer ik Carrière Lunches, een ontmoeting met maximaal 6 ambitieuze vrouwen om tijdens een smakelijke lunch te praten over waar zij tegenaan lopen, welke vragen en twijfels hebben zij. Het mooiste effect van deze lunch is altijd weer de herkenning in de vragen en de twijfels van die ander: hee, het ligt niet aan mij, zij heeft het ook!

Anyway, deze lunch organiseer ik aan mijn eigen eettafel, thuis in Amersfoort. En ik zoek vrouwen die aan willen schuiven op Facebook, LinkedIn en uiteraard ook als ik face-2-face iemand spreek en het past in het gesprek. Via LinkedIn en Facebook heb ik nu al een aantal keren de opmerking gekregen ‘Als het meer in de buurt is, dan zou ik wel komen. Kan je de volgende keer de lunch niet hier organiseren?’.

In eerste instantie leek me dit logisch en heb ik zelfs al gezocht naar passende locaties. En ik heb een keer gepolst of die dames die dit vroegen dan op x datum naar de lunch wilden komen als het bij hen in de buurt zou zijn.

Nu komt het, uiteindelijk was NIEMAND in de gelegenheid om daadwerkelijk te komen. Al mijn inspanningen hen letterlijk tegemoet te komen ten spijt, het had geen resultaat. Dus de volgende Carrière Lunch organiseerde ik weer gewoon als daarvoor, aan mijn eigen vertrouwde eettafel in Amersfoort.

Deze volgende bijeenkomst was voor mij een mega eye opener: er schoven dames aan uit Delft, uit Montfoort, uit Nuenen en last but not least, een dame uit Groningen. Ja je leest het goed, uit Groningen. Twee uur heen en twee uur terug rijden voor een lunch met 6 andere dames in Amersfoort. Wat ze eruit ging halen, ze wist het werkelijk niet. Iets zei haar dat ze er naar toe moest.

Inmiddels heb ik deze dame weer ontmoet, nu reden we elkaar tegemoet en zaten we heerlijk in de zon bij Van der Valk in Zwolle. En zijn er vervolgafspraken gemaakt.

Terug bij mijn onderwerp: commitment.

Commitment is NIET ‘Ik wil mijzelf heel graag verder ontwikkelen, kom jij naar mij toe en doe het even voor’ om vervolgens te WACHTEN tot het succes naar je toe komt.

Commitment is WEL ‘Ik wil mijzelf heel graag verder ontwikkelen, wat kan ik doen, waar moet ik zijn, om dat te gaan bereiken’ en vervolgens beslissingen te nemen en te gaan DOEN.

Soms doe je iets waarbij je omgeving je voor gek verklaart maar weet je, succesvolle mensen zijn ook niet normaal, dat is niet de gemiddelde mens, zij doen juist dingen die een ander niet doet! Pak je plek en ga ervoor!

Hoeveel COMMITMENT heb jij om jouw doel te behalen? Wat DOE jij nu? Ik ben heel benieuwd, laat een reactie achter en deel het met ons!

 

NB 1 Natuurlijk kan je nu niet meer om mijn Carrière Lunch heen. Wanneer de volgende lunch is vind je hier:

Meer info Carrière Lunch

 

NB 2: Ben jij nu helemaal overtuigd van je COMMITMENT en denk je ‘Ik wil stappen zetten en wel NU!’ dan kan je natuurlijk ook meteen voor de ‘Maak werk van je carrière, Vrouw!’ training gaan. Meer info en inschrijven vind je hier:

Maak werk van je carrière, vrouw!