Carrière maken

      Geen reacties op Carrière maken

Eind oktober startte ik met een Boundless Ambition Programma met een dame die ik ontmoette bij een van mijn lokale politieke workshops in Amersfoort. Zij kwam met een aantal overtuigingen die in eerste instantie niet een hele grote impact op haar leken te maken. Dat beeld veranderde wel al snel, het bleek dat zij een hele grote overtuiging had dat ze geen fouten mocht maken. Maar, en dat zullen veel vrouwen herkennen, die overtuiging verborg zij uitstekend voor de buitenwereld.

Haar ambitie is wel heel duidelijk, ze weet dat ze meer kan en meer wil. Omdat ze geen fouten mag maken van zichzelf, komt het er echter niet van. Ze heeft heel duidelijk een functie onder haar niveau maar pakt wel steeds allerlei taken erbij. Deze taken horen niet bij haar functie en dus ook niet bij haar verantwoordelijkheden en dat knaagt aan haar. Want stel dat ze een foute beslissing maakt en dat later blijkt dat ze niet eens bevoegd was om die beslissing te nemen. Van dit doemscenario kan zij urenlang wakker liggen.

Deze dame loopt dus echt op haar tenen binnen de organisatie waar ze werkt. Ondanks dat functioneert ze voor de buitenwereld heel normaal. Voor zichzelf en haar directe omgeving in de privé sfeer is ze echter niet altijd even leuk doordat ze constant het idee heeft dat ze zichzelf moet bewijzen. Dat gecombineerd met de angst voor een misstap maakt dat ze onnodige ballast met zich meedraagt. Al haar beslissingen worden op deze manier een groot dilemma.

Toen zij de kans kreeg om het begeleidingstraject te starten moest ze even nadenken of ze zichzelf deze investering wel waard vond maar iets zei haar dat ze hier iets mee moest doen, dat ze deze mooie kans gewoon moest pakken.

Het traject heeft zij, ook al waren het maar 5 sessies van 1,5 uur, als intensief ervaren maar al heel snel ervaart zij dat ze anders gaat denken. Haar overtuigingen worden langzaam omgebogen naar positieve overtuigingen.

Het gevoel vast te zitten is na elke sessie weer kleiner geworden. Ze voelt zich opeens vrij en open doordat ze zichzelf nu toestaat om fouten te mogen maken. Haar schuldgevoel is verdwenen en ze ervaart nu de mogelijkheid om zonder haar belemmeringen invloed te kunnen uitoefenen op haar eigen toekomst.

De sessies zijn begin januari afgerond en ook al weet ik heel goed wat het programma kan bewerkstelligen, ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel heel erg verrast was toen zij eind januari bij mij kwam om te vertellen dat zij een hele mooie senior functie aangeboden heeft gekregen bij een externe organisatie. Over een paar weken begint zij haar nieuwe baan. Een stevige functie met een heel mooie salarisverhoging. Zo heeft zij haar begeleidingsprogramma nu al helemaal terug verdiend!

Ik ben echt enorm trots op dit resultaat, haar succes past helemaal binnen mijn missie:

Het is mijn missie om meer ambitieuze vrouwen van hun belemmerende overtuigingen af te helpen en hun nieuwe ambities waar te maken, in hun eigen onderneming, hun loopbaan of de politiek. Ik wil bereiken dat er meer vrouwen in top-functies komen, dat we meer vrouwen in de politiek zien, dat er meer vrouwen een grote succesvolle onderneming hebben. En waarom? Als je niets doet dan duurt het tot zeker 2050 voordat we in NL een meer evenwichtige verdeling (30% vrouw) van topfuncties hebben. Mijn dochter van 16 moet dus ook nog extra knokken voor een topfunctie. Hopelijk is het voor mijn kleinkinderen wél vanzelfsprekend. En kan ik hen tegen die tijd als oude oma vertellen wat ik hieraan heb bijgedragen…

Als jij denkt dat ik jou met mijn missie ook kan helpen, dan nodig ik je uit om eens aan te schuiven bij een van mijn Carrière Lunch. Vertel mij wie je bent, wat je doet, wat je graag zou willen en stel mij jouw meest prangende carrière vraag.

Heb jij ook een mooi verhaal van jezelf of uit jouw omgeving, over een verrassend snelle carrière move? Vertel het me, laat dan een reactie achter!

Ambitieuze groet

Yvette

Geef een reactie