Haar glas is weer half vol!

      Geen reacties op Haar glas is weer half vol!

Joke kwam bij mij om nu voor eens en altijd af te rekenen met een aantal emotionele blokkades. Het gevoel dat ze niet goed genoeg is, angst en verdriet, zich overweldigd voelen door alles wat er gedaan moet worden. Perfectionisme, somberheid en ga nog maar even door. Een aantal van deze emoties zijn voor velen herkenbaar, maar niet altijd zijn deze emoties dusdanig dat ze je hinderen in je dagelijkse leven. Bij Joke was dat wel zo en ze wist dat als ze nu echt verandering wilde aanbrengen in haar leven,dat ze dan deze blokkades moest opheffen en ze koos voor het Boundless Ambition Programma.

Tijdens de eerste sessie met Joke hebben we meteen de grootste blokkades aangepakt. En ze kwam met een heerlijk gevoel uit de sessie. De twee dagen daarna is ze gewoon lekker haar gang gegaan. Ze deed veel nieuwe dingen voor haar praktijk en dat ging prima. Ze had er zin in!

De dagen erna echter, was ze moe. Echt moe, van willen slapen! Ze kon niet anders dan eraan toe geven en er kwam niet veel uit haar handen. Toen tuimelde ze ineens sinds tijden weer in de somberheid. Wat een tegenvaller! Ze had al heel lang niet echt meer van deze dagen gehad en het overviel haar echt. Ook al had ik haar nog gewaarschuwd dat waar nu ruimte was ontstaan door opgeruimde blokkades, andere onderliggende zaken naar boven konden komen.

Ergens wist ze wel dat haar lijf dat riep ‘leun nou even achterover en laat het allemaal gebeuren’, maar ze durfde er niet aan toe te geven, vanwege de angst dat als ze niet snel in actie kwam, alles weer gedoemd zou zijn te mislukken… Ze raakte weer in het web van haar negatieve gedachten verstrikt, die haar toeriepen dat ze het niet voor elkaar zou krijgen. En toch wist ze diep van binnen dit keer dat ze geduld moest hebben. Ze las wat tips van bevlogen mensen om je goed te doen voelen en dat hielp allemaal wel weer wat en ineens werd het haar duidelijk dat ze wat meer uit haar comfort-zone moest komen. Nieuw! Beetje spannend! Vooral om inspiratie op te doen.

Ze maakte een afspraak met een dierbare vriendin in Drenthe en in een opwelling besloot ze om niet met de auto maar met de trein te gaan. Een avontuur voor Joke want de auto is wel zo lekker vertrouwd en rijdt wanneer jij dat wilt, van en naar waar jij dat wilt, je kent het wel. En bovendien moest er 2x worden overgestapt, tijd genoeg om de volgende te halen? En welk perron dan? Je ziet, een heus avontuur! Nu ze deze beslissing had genomen. had ze er ineens gewoon zin in! Het voelde bijna als een schoolreisje van vroeger.

Wat een inspiratie kreeg Joke tijdens die treinreis! Wow, wat een ideeën popten er zo maar op! Nadat ze alles had genoteerd werd ze er helemaal vrolijk van. Die inspiratie van de onverwachte treinreis, daar wilde ze meer van! En er kwam een al lang gekoesterde wens naar boven, die om meerdere redenen nooit was uitgevoerd. ‘Hoe zou het zijn, als ik eens een week ongestoord en alleen zou kunnen werken en inspiratie opdoen op mijn geliefde plek in Engeland?’  De gedachte liet haar niet meer los. Voorheen kwamen er altijd argumenten op waarom het niet zou kunnen. Kan niet, mag niet. Dit keer ging Joke wel een stap verder. En na aanmoedigingen van haar thuisfront heeft ze de beslissing genomen. Komende vrijdag gaat ze, helemaal alleen, een week lang in een prachtige omgeving, met haar nieuwe lef, haar inspiratie laten stromen.

Alles viel zo prachtig op z’n plek toen ze dit keer niet alleen de wens voelde, maar ook de benodigde actie ondernam. Dit zou zomaar een start van een nieuwe blijvende gewoonte kunnen zijn. Regelmatig een actie ondernemen die nèt buiten haar grenzen valt.
England, here she comes!

Geef een reactie