Hoeveel challenges moet jij nog volgen om stappen te gaan zetten?

Vandaag is weer de laatste dag van de 8 daagse Kick Ass Businesscoaching. Gisteren was de laatste dag van een Zelfvertrouwen Challenge. En elke week zijn er wel inspiratie challenges, webinars en trainingen te volgen. En ja, ik doe er af en toe ook aan mee, om inspiratie op te doen, om ideeën op te doen. Vervolgens ga ik met de opgedane kennis aan de slag, om mijn bedrijf verder uit te bouwen, stappen te zetten.

Volg jij ook steeds die veelbelovende challenges, webinars, bijeenkomsten waarbij succesvolle ondernemers jou laten zien hoe je jouw leven weer op de rit kunt zetten, jou weer in je kracht gaan zetten, jouw bedrijf tot grote omzetten gaan stuwen, jouw carrière een boost geven? En sta je de dag erna weer op en merk je dat er eigenlijk niets gebeurt, omdat je je realiseert dat JIJ de verandering moet gaan brengen, dat JIJ stappen moet gaat zetten waar je eigenlijk doodsbang voor bent en niet durft te zetten?

Ik zie het zoveel om mij heen, mensen die hopen met meer kennis door te breken met hun bedrijf. Al jaren ‘startende ondernemer’ en nog steeds op hetzelfde punt blijven staan. Nog steeds niet dé locatie gevonden voor hun evenement. Nog net niet de juiste tekst voor hun advertentie. En toch die home pagina op hun site weer eens herschrijven. Intussen is het niet de kennis die ontbreekt. Van binnen wordt er steeds geroepen ‘Je kunt het niet’, ‘waarom zouden ze naar jou komen’, ‘Vraag je dáár geld voor?’. En daardoor blijft ze maar in een kringetje rond draaien.

Of die dame die geen eigen onderneming heeft, maar een baan heeft. Leuke baan hoor, maar ze kan eigenlijk veel meer. Maar ja, dat moet je dan wel aan je manager en iedereen om je heen laten weten. En dan weer dat stemmetje ‘Ze zitten echt niet op jou te wachten’, ‘Die andere collega is veel beter’, ‘Stel dat het niet lukt, en dan? Doe maar gewoon.’. Intussen wordt ook deze dame steeds stiller, ontevreden met waar ze staat maar niet wetend hoe ze in beweging moet komen.

Wat deze dames nodig hebben, is LEF. LEF om stappen te zetten in het onbekende. Niet wetend of het de uitwerking heeft die ze beogen, maar gewoon proberen. Werkt het niet, dan probeer je iets anders. Voor dat LEF heb je VERTROUWEN nodig. VERTROUWEN in jezelf. Niet alleen VERTROUWEN dat je het kunt, maar nog meer het VERTROUWEN dat je, als het niet lukt, weer op kunt staan en door gaat. Niet opgeven maar doorgaan. Telkens weer, tot je weer een stapje verder bent. En daarna weer een stapje. Met al die stapjes bij elkaar kom je daar waar je wilt zijn.

En wat doe je als je dat LEF niet hebt, als je dat VERTROUWEN niet kunt vinden? Vraag jezelf eens af waar dat door komt, wat maakt dat jij jezelf tegenhoudt in het bereiken wat jij wilt?

Ik ken een dame voor wie dit verhaal heel herkenbaar is. Zij heeft een eigen bedrijf, is al jaren startend en komt maar niet verder. Voelt zich schuldig naar haar man, haar kinderen, omdat ze wel altijd bezig is met haar bedrijf maar niets verdient. Verandert elke paar maanden haar product, haar focus, in de hoop dat dít het nu echt eens een keertje is. Om een paar weken later te constateren dat het niet werkt. Af en toe sparren wij over haar bedrijf en tijdens die gesprekken wordt het mij altijd heel duidelijk waarom het haar niet lukt: ze gunt zichzelf dit succes gewoon niet! Elk gesprek wordt geperst tussen gesprekken en handelingen voor of met haar thuisfront. Haar man en kinderen gaan echt altijd voor, zelfs een zakelijk gesprek kan ze niet voeren zonder gestoord te worden door de kinderen of zelfs haar man

Als deze dame niet leert zichzelf en haar bedrijf op bepaalde momenten als hoogste prioriteit te zien en nee te zeggen tegen het thuisfront, dan gaat het dus nooit lukken.

Herken jij jezelf hierin? Als jij het nu echt zat bent om altijd alles en iedereen maar op de eerste plaats te zetten, jezelf weg te cijferen ten gunste van anderen, dan wil ik je wel helpen om die volgende stap te gaan zetten. Uit de stilstand. Waarheen? Laten we dat samen uitzoeken, in een gesprek van 1,5 uur weet jij weer wat je wilt en hoe je dan kunt bereiken. Interessant? Kijk hier voor meer informatie om jouw ambities waar te maken!

 

Geef een reactie