Dit is grenzeloze ambitie!

      Geen reacties op Dit is grenzeloze ambitie!

Ambitie Prikkel #25

Het begon met een workshop ‘Vrouwen in de politiek’

In september 2017 gaf ik workshops bij lokale politieke partijen, bedoeld om vrouwen met politieke interesse te enthousiasmeren en zich beschikbaar te stellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Tijdens die workshop kwamen de vele belemmerende overtuigingen boven tafel waarom vrouwen die stap niet durven te zetten en heb ik ze verteld hoe ik hen over die belemmeringen heen zou kunnen helpen. Blijkbaar heb tijdens die workshop met name één dame diep geraakt en nog diezelfde avond stuurde ze mij een e-mail met het verzoek voor een startgesprek. Dat gesprek heeft de dag erna al plaats gevonden en was de start van een mooie samenwerking.

Altijd weer die belemmerende overtuigingen..

In oktober zijn we gestart met het traject om haar belemmerende overtuigingen om te zetten in positieve overtuigingen. Ze worstelde onder meer met het gevoel dat ze veel meer kon dan dat er nu uit kwam. Ze was constant bezig zichzelf te bewijzen. Ook was ze bang om een misstap te begaan. Kortom ze stond stil in haar carrière door overtollige ballast.

In een periode van 2 maanden hebben we in 5 sessies korte metten gemaakt van haar belemmerende overtuigingen. Na die sessies is ze positief gaan denken over zichzelf, kan ze zichzelf weer toestaan dat ze wel degelijk fouten mag maken, heeft ze geen schuldgevoelens meer en voelt ze geen belemmeringen meer om stappen te gaan zetten in haar carrière.

En toen ging ze DOEN

Dit werd heel snel in daden omgezet, in no time zat ze in een sollicitatie procedure voor een mooie functie bij een externe organisatie. 

Tijdens dat traject heb haar geholpen door de sollicitatiegesprekken met haar voor te bereiden. Ook heb ik haar geholpen te onderhandelen tijdens de besprekingen van de arbeidsvoorwaarden. Niet lang daarna is ze met een flinke functieverbetering én een mooie salarisverhoging gestart in haar nieuwe functie.

Vanaf dat moment ben ik haar gaan begeleiden in haar nieuwe baan bij het verwerven van haar eigen positie in deze nieuwe omgeving. We hebben samen gewerkt om te voorkomen dat ze terug viel in een van haar oude fouten, namelijk het vanzelfsprekend en geruisloos opnemen van verantwoordelijkheden en taken die niet bij haar functie en takenpakket horen. Inmiddels heeft ze zich haar nieuwe taken eigen gemaakt en haar eigen plaats verworven in de organisatie. Een mooi resultaat, zou je zeggen.

IDEE * PLAN * ACTIE

Grenzeloos ambitieus

Deze dame is echter nog niet klaar, omdat ze zichzelf nu toestaat grenzeloos ambitieus te zijn heeft ze een persoonlijk ontwikkelingsplan voor de komende 5 jaar opgesteld, uiteraard met de bijbehorende nieuwe doelstellingen. Ze heeft de ideeën, ze maakt een plan en komt in actie.

En door!!!

Met haar nieuwe doelstellingen komt er ook een einde aan onze samenwerking, want bij deze nieuwe doelstellingen hoort een coach die meer specifieke kennis heeft van haar branche zodat er gedegen advies kan komen op het gebied van opleiding, training. Daarnaast is kennis van de organisatorische kenmerken van deze branche essentieel om haar goed te kunnen begeleiden.

Vol trots laat ik haar deze stap zetten, weer een trede op haar carrière ladder, op naar het volgende niveau met haar volgende coach!

Krijg jij na het lezen van dit succesverhaal de kriebels en wil jij ook grenzeloos ambitieus zijn?

Boek dan mijn 1-daagse VIP training ‘Maak werk van je carrière, vrouw!’ In één dag een op jou afgestemd ontwikkelingsplan en naar huis met concrete to-do’s op jouw actieplan. Kijk hier voor meer informatie:

Trouwens, om de investering in haar ontwikkeling te kunnen financieren heeft deze cliënte een groot deel bij haar werkgever kunnen declareren. Veel organisaties hebben hier een budget voor. Het deel dat ze zelf gefinancierd heeft heeft ze intussen, met haar nieuwe baan en dito salaris, inmiddels ruimschoots terug verdiend. Informeer eens bij je werkgever!

Geef een reactie