En wie is zij zónder succesvolle uiterlijke schijn?

Ambitie Prikkel #18

We kennen allemaal wel zo iemand, iemand waar je ontzettend tegen op kijkt, iemand die alles al heeft bereikt waar jij alleen nog maar van kan dromen.

Iemand die vertelt over haar mooie opdracht, terwijl jij op dat moment écht niet weet hoe je die volgende opdracht binnen moet halen.

Iemand die vertelt over haar nieuwe baan of promotie, terwijl jij al jaren alleen maar twijfelt bij elke vacature die je langs ziet komen. En het dus maar laat gaan.

Succesvol in mijn 14-jaar oude Citroën…

Iemand die rondrijdt in haar nieuwe auto, geleased ja want voor haar opdrachten maakt ze zóvéél kilometers. Terwijl jij elke dag weer blij bent dat die oude blikken koektrommel je weer netjes en heel thuis heeft gebracht.

Het succes van anderen vliegt om je oren. Als je nog op Facebook zit (en dat zitten de meesten volgens mij nog, net als ik) dan kan je dagelijks wel minstens 5x inschrijven voor een webinar of training waarbij de succesvolle ondernemer jou belooft om net zoals hij/zij deed, je omzet te 3-4 of 5 keer te vermenigvuldigen. Wat jou weer maakt twijfelen, want ja, jij zult dan beslist de eerste zijn waar dit natuurlijk niet werkt…

En dan voel je het weer knetterhard binnen komen: iedereen is succesvol en alleen jou lukt het maar niet.

Maar wat zou er gebeuren als je deze succesvolle mensen eens nader gaat bekijken, wat als de uiterlijke schijn weg valt, wat zie je dan?

Ik zie dan werknemers die ook niet altijd weten of ze er nou goed aan doen om te blijven, of te gaan. Werknemers die na vele jaren loondienst nog steeds een droom hebben om iets voor zichzelf te beginnen, maar ja, zouden ze hun zekerheid daar wel voor opgeven? Of die nieuwe baan, toch een risico want stel dat het helemaal niet zo is als het voorgesteld wordt? Deze twijfels hoor jij niet, je ziet en hoort alleen de succesvolle verhalen. Maar onzekerheid en twijfel hebben ze net zo goed, net als jij!

Ik zie een ondernemer die na het binnenhalen van een grote opdracht constant denkt aan die volgende opdracht, die er wel weer moet zijn als deze is afgerond. De ondernemer die aan het eind van de dag de zaak sluit, hoopt dat de volgende dag zijn klanten weer binnen zullen lopen. Want de omzet van vandaag, zegt niets over de omzet van morgen. En ook de onzekerheid en twijfels van deze ondernemer zie jij niet, deze ondernemer praat natuurlijk ook liever alleen over de successen.

Maak jezelf dus niet kleiner dan je bent en maak die ander ook zeker niet groter dan dat hij/zij is. Ga het gesprek aan en ontdek meer overeenkomsten dan je van tevoren had gedacht. Online: klik eens verder op het profiel van mensen die jou mega omzet beloven als je bij hen een training gaat doen, check het aantal likes op hun pagina eens. Of laatst op LinkedIn: iemand had een wervende tekst voor meer bereik op LinkedIn. Maar via zijn profiel kon ik zien dat zijn berichten hooguit 3-5 reacties hadden. Hoezo kan hij mij leren succesvol te zijn op LinkedIn?

Als je nieuwsgierig bent hoe andere ambitieuze dames het echt doen, zonder de uiterlijke schijn, dan is mijn Carrière Lunch echt iets voor jou.

Hier kom je tot de ontdekking dat jij echt niet de enige bent met steeds terug komende onzekerheden. Hier hoor je dat die ándere ambitieuze dame zichzelf helemaal niet zo succesvol vindt als jij denkt.

Zo verschillend in hoe ze zijn gekomen op het punt waar ze nu staan, zo verschillend in wat ze doen, zo verschillend in wie ze zijn. En tegelijkertijd ook zo hetzelfde, zoveel herkenning, zoveel aanknopingspunten. Alleen dát al is voor velen een grote opluchting en geeft meer vertrouwen in hun carrière pad. 

Wil je dat ook een keer ervaren, check hier dan wanneer de volgende Carrière Lunch is:

Meer info Carrière Lunch

Geef een reactie