Balans of Flexibiliteit?

      Geen reacties op Balans of Flexibiliteit?

Ambitie Prikkel #22

Ken je dat? Heb je het helemaal voor elkaar. Alle to-do lijstjes zijn op elkaar afgestemd. Alles dusdanig ingedeeld zodat ik mijn tijd optimaal kan benutten.

En dan opeens, met maar één telefoontje, loopt je hele weekplanning in de soep. Dit keer mijn moeder die nu echt wel even wat extra aandacht nodig heeft. Zij is inmiddels 78 jaar en nog heel erg actief en zelfstandig. Ze belt mij en vertelt dat er iemand uit haar zeer nabije omgeving is overleden, dat grijpt haar enorm aan. Gelukkig belt ze me dan meteen en vraagt ze nadrukkelijk om mijn hulp.
Die ze dan natuurlijk ook meteen krijgt, want op zo’n moment is niets belangrijker dan je eigen moeder.

En hoe dan met mijn planning?

De planning ligt klaar, alle to-do’s op een rij, maar even geen prioriteit. De dag is voor belangrijkere zaken, namelijk mijn moeder. Ik ga er een paar keer in de week even langs voor een kop koffie. Eerlijk is eerlijk, het geeft wel een beetje onrustig gevoel, want die mail moet er ook nog uit vandaag. En als ik die workshop vol wil krijgen moet mijn blog ook echt morgenochtend gepost worden.

Even tandje erbij dus!

In plaats van de hele to-do lijst aan de kant schuiven en mijn moeder als eerste en enige prioriteit neer te zetten, kies ik ervoor om ’s avonds (af en toe ’s nachts) aan mijn to-do lijst te werken. En eigenlijk zijn dat mijn beste uren, ’s avonds en ’s nachts, dus het resultaat mag er best wel zijn. Vind ik dan he?!

Waarom dit verhaal?

Twee weken geleden had ik een discussie met een cliënte. We hadden het over visie en missie. En over haar ideale klanten. Een van de kenmerken van haar ideale klant was volgens haar mensen op zoek naar balans in hun leven.En daar kreeg ik even een rilling van. Want balans, dat is een weegschaal die stil staat. Dat is een gebouwde toren van stenen die net in balans blijft…. totdat er een windvlaag komt, of het een stootje krijgt. Dan stort het in. En kan je opnieuw beginnen. Ik houd niet van balans, ik wil bewegen in het zachte briesje en soms de zware storm om mij heen.

Ik wil flexibiliteit!

Ik wil flexibel kunnen reageren op gebeurtenissen in mijn privé leven, zoals in dit verhaal. Ik wil flexibel kunnen reageren als mijn bedrijf mij meer dan gemiddeld nodig heeft. Ik moet dus zelf flexibel zijn maar mijn omgeving ook. Afgelopen week was het mijn moeder die mij nodig had en dus ben ik er voor haar. Deze week is het mijn bedrijf, want er zijn belangrijke acties die af moeten. En zo kan ik de ene week een beetje meer van dit en de andere week een beetje meer van dat. Beweging, van het een naar het ander. En weer terug. En als het nodig is, kan ik voor beiden een stapje extra doen. Omdat het energie geeft. Een van de grote verworvenheden van het ondernemerschap. En dat voelt goed!

Hoe zit dat bij jou?

Hoe flexibel kan jij zijn, hoe heb jij je leven ingericht om ervoor te zorgen dat je flexibel met je privé leven, je werk of je onderneming kunt zijn? Ik ben heel benieuwd, laat je horen!

Heb jij moeite met flexibiliteit? Laat jij constant je eigen planning omver gooien door anderen, sta je altijd klaar voor iedereen maar wanneer kom je nu eens aan jezelf toe? Waarom lukt het bij anderen altijd maar bij jou niet? Zullen eens kijken of ik je in een gratis gesprek van 30 minuten inzicht kan geven waarom het bij jou zo loopt, hoe je jezelf ook eens voorrang kunt geven. Gewoon, vanaf NU?!
Nieuwsgierig? Klik onderstaande button in en maak NU van jezelf eens een prioriteit!

Gratis 'NU sessie'

Geef een reactie