Life changing – ja ja…

      Geen reacties op Life changing – ja ja…

Marjolijn kwam bij mij omdat zij niet verder kwam bij het opzetten van haar eigen bedrijf. Daarnaast bekende ook al heel snel dat ze niet alleen zakelijk maar ook op persoonlijk vlak last had van belemmerende overtuigingen. Een aantal verschillende overtuigingen – boosheid, schuld, verdriet, zich nuttloos voelen –  en allemaal resulterend in hetzelfde: stilstand – niet verder komen – bevriezing!

Wellicht herken je dit, bij jezelf of bij andere vrouwen in jouw omgeving. Heel graag iets willen, bijvoorbeeld een andere baan, een studie beginnen, een eigen zaak opzetten, een website maken. Maar na een periode heel enthousiast hierover vertellen, begint de informatiestroom weg te ebben. En als je vraagt hoe het ermee gaat, of ze al is gestart, of ze nog sollicitaties heeft lopen, of je de website al kunt bekijken, dan verstomd het. Want er gebeurt niets.

Deze vrouwen zijn echt niet allemaal alleen maar dromers, ze willen echt heel graag die stappen zetten. Maar op een of andere manier hebben ze blokkades in hun leven opgebouwd zodat ze niet over die, in hun beleving, hoge drempel, kunnen stappen. Niet datgene kunnen doen om het gewenste resultaat te bereiken.

Als je jezelf het niet waard vindt, dan gaat bijvoorbeeld altijd iedereen voor. Je kinderen bijvoorbeeld, of je moeder die niet meer zo goed ter been is. Of het huishouden, want ja, die was moet natuurlijk ook eerst helemaal weggestreken zijn. En op die manier zijn haar wensen (jouw wensen?) nooit de allereerste prioriteit. En dan komt het er niet van. Die sollicitatie, want ja, het is wel een half uur verder weg en dus zou je eerder weg moeten en kom je later thuis. Of die studie, daar moet je dan elke week een avond voor weg en dan komt je man thuis en moet hij alleen met de kinderen eten. Nadat hij al de hele dag heeft gewerkt, tja, dat is ook niet fijn voor hem natuurlijk. En die website, zit je net lekker achter je laptop en dan belt je moeder, zij heeft de folders doorgenomen en bij de Action hebben ze zo’n leuke aanbieding, zou je even voor haar willen rijden?

Als je jezelf dan niet belangrijk genoeg vindt, als je niet de overtuiging hebt dat jij het waard bent, dan laat je alles en iedereen aan je voorbij lopen. Met als gevolg dat je op een gegeven moment het idee hebt dat jij er niet tot toe doet. Dat je niets kunt, niets doet. Dat je er niet mag zijn, datje alles alleen moet doen. Dat je het niet meer durft, het je toch niet zal lukken. En dan, dan sta je stil.

Je staat stil terwijl iedereen om je heen beweegt. En je wilt wel mee bewegen, maar het lukt niet meer. Je weet niet meer hoe, je weet niet wat je moet doen. Constante twijfel en angst.

Gelukkig is daar een oplossing voor en kunnen al die emotionele blokkades worden weggenomen. Marjolijn kwam bij mij en, zoals ze zelf zegt, ze had haar bedenkingen: ‘Life changing? Ja ja…’.

Maar ze deed het toch, wist dat als ze nu niet in actie kwam, ze dan wéér een depressie in zou duiken. En hoe eng het starten van dit programma ook voor haar was, hoe onbekend de toekomst, de gedachte aan weer een depressie was vele malen erger.

Dus we begonnen en we pakten alle belemmerende overtuigingen aan. Zonder dat ze heel het pijnlijke verleden moest doorworstelen, raakte ze per sessie steeds meer ballast kwijt. Totdat ze, binnen 2 maanden, weer helemaal de Marjolijn is die ze diep van binnen nog altijd was. Zonder emotionele blokkades werkt ze nu enthousiast en vastbesloten aan haar eigen bedrijf. Is dat niet fantastisch?

Kijk zelf naar hoe zij voor en na het programma over zichzelf vertelt. Een wereld van verschil.

Ja, dus wel – Life Changing!

Geef een reactie